002Konkurs został zorganizowany przez Panią Aleksandrę Jakubas – starszego instruktora terapii zajęciowej na pracowni kulinarnej w ramach treningu funkcjonowania w życiu codziennym. Uczestnicy wykazali się wielkim zaangażowaniem w przygotowaniu swojej ulubionej potrawy, dania czy deseru. Mieli możliwość zaprezentowania swoich wcześniej zdobytych umiejętności na pracowni kulinarnej, mogli także popisać się własnym pomysłem oraz sposobem wykonania danej potrawy. Uczestnicy zostali także nagrodzeni za swą pracę zdobywając dyplomy i drobne upominki:

- Burski Zbigniew – zdobył pierwsze miejsce, dyplom i drobiazgi kuchenne za przygotowanie „sałatki królewskiej”

- Bednarek Justyna zdobyła drugie miejsce, dyplom i drobiazgi kuchenne za przygotowanie „ sałatki z kurczakiem i ananasem”

- Miler Ewa zdobyła trzecie miejsce, dyplom i drobiazgi kuchenne za przygotowanie „ sałatki egzotycznej”